Kit Mayco Stoneware SW2024 12 kleuren 118ml
Kit Mayco Stoneware SW2024 12 kleuren 118ml

Kit Mayco Stoneware SW2024 12 kleuren 118ml

MAYCO
SW2024KT
Op voorraad
€ 39,00
Inclusief belasting

Omschrijving

Onze 2024 Steengoed Glaze Kit bevat 12 nieuwe steengoed glazuren in een 118ml pot. Geweldig om te testen op jouw handgemaakte keramiek en nieuwe combinaties uit te proberen.

Deze sample kit bevat een 4 oz pot van elk van de 12 nieuwe Mayco glazuren/engobes BEHALVE EG001 White Engobe. Mayco is nog steeds bezig met het testen en verfijnen van de formule om er zeker van te zijn dat ze een uitzonderlijk product leveren wanneer het wordt uitgebracht. Mayco heeft besloten om in deze sample kit de White Engobe te vervangen door SW401 Luminous Flux zodat klanten 11 van de 12 nieuwe producten kunnen proberen zonder te hoeven wachten op de nieuwe White Engobe.

BELANGRIJKE OPMERKING: DEZE KIT BEVAT 11 VAN DE 12 NIEUWE MAYCO KLEUREN IN PLAATS VAN ALLE 12. OMDAT DE EG001 WHITE ENGOBE NOG NIET VERKRIJGBAAR IS, IS ER EEN 4OZ POTJE SW401 LUMINOUS FLUX BIJGEVOEGD.

We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat Mayco binnenkort 12 nieuwe glazuren voor het middensegment zal hebben, maar voor nu is er een proefpakket beschikbaar om uit te proberen! Deze release bevat een nieuw Stoneware Crystal glazuur dat Lavender Mist als basis gebruikt en een kleur die past bij Duncan Renaissance, Opal Lustre. Daarnaast zie je twee "nieuwe" productlijnen in het steengoed assortiment: Micros en Engobes.

Wat zijn Micros? Micro is de afkorting van microkristallijn, een glazuur dat tijdens het afkoelen kleine kristallisaties van zink en silica ontwikkelt. Microkristallen bevatten geen glaskristallen zoals andere kristallijne glazuren voor Mayco-steengoed, maar het effect wordt gecreëerd door het glazuur zelf tijdens het bakproces. Deze glazuren kunnen worden gestookt vanaf kegel 5-10, maar kristallisatie kan zich niet vormen bij hogere temperaturen. Met uitzondering van Micro Pearl zijn micros niet geschikt voor serviesgoed vanwege de duurzaamheid van hun oppervlak.

Mayco raadt aan om microparels te gebruiken aan de buitenkant van serviesgoed, of op decoratieve voorwerpen.

Wat zijn Mayco Engobes? Engobes zijn een hybride van slip, glazuur en onderglazuur, die worden gebruikt om je klei te bedekken met de afwerking/kleur van je keuze en worden vaak gebruikt voor een verscheidenheid aan decoratieve technieken, zoals sgraffito en majolica. Ze kunnen worden aangebracht op natte klei, glaswerk of bisque en gebakken worden vanaf kegel 5 tot 10. Engobes hebben een textuur die lijkt op die van onderglazuren en vereisen een helder glazuur (mat of glanzend) om als veilig voor serviesgoed te worden beschouwd.

Het superponeren (samenvoegen) van de nieuwe micros op de engobes geeft fantastische resultaten! Een van de geweldige dingen die Mayco heeft ontdekt over engobes is dat studio's hiermee de kleur van hun klei kunnen veranderen zonder kruisbesmettingen.

Wat zit er in de box?!

2 new glazes:
SW199 Purple Aster - crystal, dinnerware safe
SW219 Opal Luster - classic, dinnerware safe

5 new micro glazes:
SW214 Micro Pearl - dinnerware safe
SW215 Micro Champagne - NOT dinnerware safe
SW216 Micro Jade - NOT dinnerware safe
SW217 Micro Cerulean - NOT dinnerware safe
SW218 Micro Ash - NOT dinnerware safe

5 new engobes:
EG001 White Engobe - dinnerware safe with suitable clear glaze
EG002 Speckled Buff Engobe - dinnerware safe with suitable clear glaze
EG003 Brick Red Engobe - dinnerware safe with suitable clear glaze
EG004 Dark Brown Engobe - dinnerware safe with suitable clear glaze
EG005 Black Engobe - dinnerware safe with suitable clear glaze
  • Hoofdkleur: 12 nieuwe kleuren
  • Temperatuur bereik: 1200°C-1280°C
  • Inhoud: 12 x 118ml
  • Merk: Mayco
  • REEKS: stoneware

Productdetails

Hoofdkleur
Transparant
Temperatuur bereik
1200°C-1280°C
Inhoud
473 ml
Merk
Mayco
REEKS
Gloss

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.