OVEN OVENKIT - SOGO
OVEN OVENKIT - SOGO
Video

OVEN OVENKIT - SOGO

SOGOKIT
Op voorraad
€ 219,00
Inclusief belasting

Omschrijving

De oven blijft voor veel keramisten een grote investering.
Veel beginnende maar ook vaak ervaren keramisten weten vaak te weinig hun keramiekoven.

Correct inladen, wanneer uitladen, functie van de verschillende onderdelen, oven onderhoud en verschillende fasen tijdens de stook zijn nog erg onbekend terrein. Hierdoor kan men verschillende problemen niet herkennen of oplossen. Herken je dit? Dan ben je de ideale kandidaat voor deze ovenkit. Deze werd met veel zorg en aandacht samengesteld door keramiste Sofie Goethals.

DEZE KIT BEVAT:

- Een boekje (76 pagina's geschreven door Sofie Goethals) met alles wat je wilt weten over de keramiekoven zoals opbouw, ovenregelaar, ovenplaten, stookcurves, efficiënt laden en lossen, heatwork, kegels, ringen en veel voorkomende stook -en glazuurproblemen. Het boek is praktijkgericht geschreven en voor alle keramiekniveaus toegankelijk.
25 self-supporting Orton kegels om heatwork te meten (kegelnummers 51/2, 6, 7, 8 en 9 voor temperaturen tussen 1200°C en 1260°C) tijdens glazuurstook

- 25 Orton TempChek schijfjes om heatwork en temperatuurgradiënt te meten tijdens glazuurstook

- Een digitale schuifmaat om de TempChek schijfjes te meten tot 2 cijfers na de komma nauwkeurig inclusief 2 batterijtjes

- Een Orton cone Chart om de relatie tussen kegel en temperatuur te beoordelen

- Een conversietabel om de gemeten diameter van de TempChek schijfjes om te zetten naar een temperatuur in °C

- Een kortingscoupon voor een gratis online adviesmoment van 15 minuten om de resultaten van jouw kegels en schijfjes of mogelijke vragen te bespreken

DE BEDOELING?

Jij leest het boekje en leert veel bij over de werking en het gebruik van jouw oven. Je doet een glazuurstook en zet het bijgeleverde materiaal (Orton kegels en TempChek schijfjes) mee in de oven zoals aangegeven volgens de instructies in het boekje. Je hebt voldoende materiaal om meerdere keren te stoken. Je interpreteert de kegels en de TempChek schijfjes aan de hand van de informatie in de kit. Je boekt een gratis adviesmoment van 15 minuten wanneer het jou past via de website van Sofie Goethals om jouw resultaten te bespreken en vragen te stellen.

RESULTAAT?

Je leert jouw keramiekoven kennen en weet waarvoor de verschillende onderdelen dienen. Je gebruikt je oven veel beter, efficiënter en correcter. Je weet welke stookcurves je moet instellen en hoe je moet inladen om goed uitgesmolten glazuren te bekomen. Je begrijpt het concept heatwork en je weet of en welke temperatuurgradiënt jouw oven heeft. Je kan stookgerelateerde problemen herkennen en oplossen.

Uiteindelijk zal je met de informatie en het materiaal in de ovenkit stoken met veel minder verlies en goede consistente resultaten.

VOOR WIE?

Voor elke keramist die kennis wilt opdoen over de keramiekoven, stoken, heatwork en stookproblemen. Met behulp van de ovenkit leer je jouw keramiekoven echt kennen. Iedereen die stookt op steengoed temperaturen (zowel laag als hoog) kan de materialen in deze kit gebruiken.

Productdetails

6 andere producten in dezelfde categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.