RED ART CLAY 1 KG
RED ART CLAY 1 KG

RED ART CLAY 1 KG

REDART-01
Op voorraad
€ 7,95
Inclusief belasting

Omschrijving

Google translate (site Scarva) : Redart is een roodbakkend aardewerk klei van matige plasticiteit en lage krimp. Het stookt lichtoranje tot donkerrood, afhankelijk van de baktemperatuur, van kegel 06 tot 3. Het vuurt veel sterker en dichter bij kegel 04 dan bij kegel 06 en bereikt zijn beste kleur/sterkte-compromis bij kegel 02 en geeft een dieprode kleur en steengoedeigenschappen bij kegel 1. Het is luchtgedreven tot 200 mesh en is zeer schoon en heeft een lang schietbereik. Dit is een zeer populair ingrediënt in kleilichamen die in heel Noord-Amerika worden gemaakt en is al vele jaren verkrijgbaar.

Dit materiaal bevat vrij veel ijzer, waardoor het poeder een dieprode kleur heeft en nogal rommelig is om mee te werken. Redart wordt ook gebruikt door pottenbakkers in glazuurrecepten, soms tot 60%.

Redart kan worden gebruikt als een primaire component in plastic modellering en werplichamen, maar er zijn enkele plastic toevoegingen van ball clay nodig. Het kan zonder enige toevoegingen worden gebruikt als gietlichaam, hoewel het wenselijk is om recepten te diversifiëren om een ??betere consistentie te bereiken en minder afhankelijk te zijn van de kwaliteit van één enkel materiaal.

Hoewel redart kan worden gebruikt als een bron van ijzer in lichamen met hoge temperaturen, zal het eerder een bruine dan een rode kleur produceren. Dit komt omdat de fluxen intiem gemengd zijn met het ijzer en het samensmelten tot een donkerdere kleur. Om rood te worden door oxidatie of reductie bij hogere temperaturen moet u vuurvaste klei gebruiken met ijzer of ijzerhoudende vuurvaste klei. Er is echter een goede reden om geen laag vuur rood te gebruiken als fluxen in hoog vuur lichamen: de fluxen in de rode kleien lossen cristobaliet niet op zoals veldspaat, het resultaat kan thermische uitzetting gerelateerd defect zijn.

Dit materiaal wordt gewonnen uit een grote afzetting en het bedrijf heeft vertrouwen in de consistentie en beschikbaarheid op lange termijn.
  • Kleur: Rood
  • Gewicht: 1 kg
  • Max. Temp.: 1200°C
  • Merk: Scarva

Productdetails

Chamotte
Geen
Kleur
Rood
Rood
Gewicht
1 Kg
1 kg
Max. Temp.
1200°C
Merk
Scarva

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.