RADEER WIEL
RADEER WIEL

RADEER WIEL

DA210
Op voorraad
€ 3,50
Inclusief belasting

Omschrijving

Lengte: 15 cm
Houten handvat.

Het radeerwiel, ook bekend als een structuurroller, is een keramisch gereedschap dat wordt gebruikt om textuur aan te brengen op kleioppervlakken. Het is een rol met een patroon of textuur in reliëf, die wordt gebruikt om afdrukken in de klei te maken. Hierdoor ontstaan interessante patronen en texturen op het oppervlak van het keramische object dat je aan het maken bent.

Om het radeerwiel te gebruiken, rol je het over de klei met lichte druk. Het patroon op de roller wordt in de klei gedrukt en laat een reliëf achter. Dit kan variëren van eenvoudige lijnen en geometrische vormen tot complexere texturen zoals bladeren, stenen, of andere ontwerpen. Het toevoegen van textuur met een radeerwiel kan een keramisch stuk visueel aantrekkelijker maken en een extra dimensie aan het oppervlak geven.

Naast het creëren van visuele interesse kan het gebruik van een radeerwiel ook praktische voordelen hebben. De textuur kan helpen bij het vasthouden van glazuur, waardoor het glazuur gelijkmatiger wordt verdeeld en een unieke uitstraling krijgt wanneer het object wordt geglazuurd en gebakken.

Het radeerwiel is een nuttig gereedschap voor hen die graag experimenteren met verschillende oppervlakken en texturen op hun keramische creaties.

In de culinaire wereld wordt een radeerwiel trouwens gebruikt om deeg te snijden en te verdelen, zoals bij het maken van pasta of het vormgeven van gebak.

Productdetails

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.