ALGINAAT 500 G
ALGINAAT 500 G

ALGINAAT 500 G

ALGIN
Op voorraad
€ 19,95
Inclusief belasting

Omschrijving

Alginaat is een vormmateriaal dat uiterst geschikt is voor het het maken van afdrukken van handen, voeten, gezicht of enig ander lichaamsdeel. Alginaat is zeer gebruiksvriendelijk omwille van zijn flexibele mengverhouding en is makkelijk te mengen tot een glad mengsel, met een minimum aan luchtbellen en klonters. Het eindresulaat heeft een goede elasticiteit en scheursterkte. De alginaatafdruk zorgt voor een zeer gedetailleerde reproductie en is daarmee de ideale basis voor een uitstekend gietresultaat.

Produkt kenmerken:
- Setting: 3-5 minuten
- Afbindtijd ca. 8-10 min.
- Verhouding alginaat/water (g/ml): kan variëren van 100:200 tot 100:400
- Kleur: roze
- Smaak: nee
- Stofvrij: Ja

verwerking:
Alginaat op kamertemperatuur verwerken. Meet en weeg de juiste hoeveelheid water en alginaat af. Standaard mengverhouding is 20 gr poeder op 40-42 ml water. Strooi het poeder in het water, niet andersom! Roer vervolgens het poeder en het water bij voorkeur met een kleine mixer. Gebruik een laag toerental, max. 200-300 tpm. Handmatig mengen kan ook bij kleine hoeveelheden. Mechanisch mengen geeft een beter resultaat. Breng alginaat met een vloeiende beweging op de huid of model aan. Zo worden luchtbellen aan de oppervlakte vermeden. Het lichaamsdeel kan ook onder gedompeld worden.

Verwerkingstijd en afbindtijd worden sterk beïnvloed door de temperatuur.
Koud water vertraagt, warm water versnelt. De vloeibaarheid van alginaat kunt u aanpassen door de poeder/waterverhouding aan te passen. Meer water geeft een dunnere massa, langere verwerkingstijd en ontvormtijd. Minder water geeft een dikkere massa, kortere verwerkingstijd en ontvormtijd.

Productdetails

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

16 andere producten in dezelfde categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.