Your cart
Er zijn geen items meer in uw wagen
Pehatine is een kant-en-klare toevoeging, een
wittige, gladde, dikke, vloeibare, yoghurtachtige substantie.
Het heeft naast een goede lijmende werking
ook de eigenschappen dat het glazuur of engobes
niet laat uitzakken. Het vermindert de vorming van
craquelé en maakt een aangemaakte substantie
goed kwastbaar zonder het ontstaan van strepen,
op zowel gebakken als ongebakken scherf.
Het geeft aan een glazuur of engobe een langer
drogingsproces waardoor het oppervlak de tijd krijgt
zich volledig strak te trekken. Het is aangemaakt (in
een glazuur of engobe) lang houdbaar.
Pehatine is een concentraat. U moet het verdunnen
met water, 1 flesje pehatine van 500 ml met 2 flesjes
water van 500 ml. Nu is het klaar voor gebruik.
U kunt uw glazuur of engobe aanmaken zoals u
gewend bent. In plaats van water gebruikt u de
aangelengde pehatine, tot de gewenste dikte bereikt
is. Nadien eventueel zeven indien nodig.
Het aanbrengen gebeurt met een brede zachte
kwast (Japanse spalter of Haké kwast) in één of
meerdere lagen. Elke laag goed laten drogen.
wittige, gladde, dikke, vloeibare, yoghurtachtige substantie.
Het heeft naast een goede lijmende werking
ook de eigenschappen dat het glazuur of engobes
niet laat uitzakken. Het vermindert de vorming van
craquelé en maakt een aangemaakte substantie
goed kwastbaar zonder het ontstaan van strepen,
op zowel gebakken als ongebakken scherf.
Het geeft aan een glazuur of engobe een langer
drogingsproces waardoor het oppervlak de tijd krijgt
zich volledig strak te trekken. Het is aangemaakt (in
een glazuur of engobe) lang houdbaar.
Pehatine is een concentraat. U moet het verdunnen
met water, 1 flesje pehatine van 500 ml met 2 flesjes
water van 500 ml. Nu is het klaar voor gebruik.
U kunt uw glazuur of engobe aanmaken zoals u
gewend bent. In plaats van water gebruikt u de
aangelengde pehatine, tot de gewenste dikte bereikt
is. Nadien eventueel zeven indien nodig.
Het aanbrengen gebeurt met een brede zachte
kwast (Japanse spalter of Haké kwast) in één of
meerdere lagen. Elke laag goed laten drogen.