Your cart
Er zijn geen items meer in uw wagen
De techniek in het kort:
Glazuur wordt vrij dik aangemaakt, als pannenkoekbeslag.
Een dikke glazuurlaag van 3 tot 5 mm wordt aangebracht.
In natte toestand wordt het werk in een oven van 150 graden geplaatst.
Glazuur begint door de snelle droging nu al te craqueleren.
Opstoken tot 950 tot 1000 graden, afhankelijk van het resultaat, dat je wil hebben.
Dan in zaagsel, net als bij raku.
Bij deze techniek ontstaat dus de craquele al in de oven, en niet bij het uitladen op toptemperatuur.
Gestookt op 950 ºC ontstaat een rechthoekig resultaat.
Gestookt op 1000 ºC is het glazuur ronder uitgevloeid.
Kan ook in electrische oven zie Rakuvaria 3 blz 94, afb. 8.35
Glazuur wordt vrij dik aangemaakt, als pannenkoekbeslag.
Een dikke glazuurlaag van 3 tot 5 mm wordt aangebracht.
In natte toestand wordt het werk in een oven van 150 graden geplaatst.
Glazuur begint door de snelle droging nu al te craqueleren.
Opstoken tot 950 tot 1000 graden, afhankelijk van het resultaat, dat je wil hebben.
Dan in zaagsel, net als bij raku.
Bij deze techniek ontstaat dus de craquele al in de oven, en niet bij het uitladen op toptemperatuur.
Gestookt op 950 ºC ontstaat een rechthoekig resultaat.
Gestookt op 1000 ºC is het glazuur ronder uitgevloeid.
Kan ook in electrische oven zie Rakuvaria 3 blz 94, afb. 8.35
- Hoofdkleur: Wit
- Temperatuur bereik: 950°C-1000°C
- Inhoud: 1 kg